opnieuw wortelen

training autonomie

De afgelopen dagen stonden in het teken van in rust terugblikken op 2019. Een jaar dat in het teken stond van wortelen in een nieuw leven als zelfstandig ondernemers. Begin van het jaar reisden we nog door Indonesië, hadden geen haast en genoten van nieuwe mensen en culturen. Vanaf maart volgden maanden van nieuwe opdrachten: Wereld van de Olifant, Vloeken in de kerk, SESAM academie, HKU, La Vuelta Holanda en Koninklijke Bibliotheek. Met Hart&Plek ontmoetten we mooie mensen en begeleidden we trajecten waar transitie centraal stond. Een nieuw leven krijgt vorm. Het Monument van de Ontaarde boom van Daan van Geijlswijk geeft voor mij (Pien) mooi weer hoe ik dit jaar nieuwe wortels heb gekregen en opnieuw aan het wortelen ben.

De Ontaarde boom als spiegel
Daan van Geijlswijk is kunstenaar en in zijn werk beweegt hij steeds tussen onderbewustzijn en bewustzijn, tussen zichtbaar en onzichtbaar, onder- en bovengronds, dagelijkse- en mythische werkelijkheid, dromen en waken, cultuur en natuur, mens en beest. Leven en dood. In het Monument van de Ontaarde boom gaat het om ontworteling. Veel mensen raken ergens in hun leven hun wortels kwijt. Mensen die (moeten) veranderen van omgeving, van werk en in relaties. Dit heeft onbewust grote invloed op ons verdere leven.

Als ik kijk naar de afbeelding van de Ontaarde boom realiseer ik me dat ik met mijn eigen ondernemerschap zoek naar nieuwe vaste grond om te wortelen.

Voordat ik samen met Rob Hart&Plek begon werkte ik in vaste dienst. Mijn wortels in een gevestigde organisatie zijn er niet meer. Ik ben juist aan het ontdekken hoe het is om zelf te ondernemen. Dat wat bekend is, mijn kennis en vaardigheden, zoeken nieuwe wegen en een andere voedingsbodem. Mooi, leerzaam, ontdekkend en soms ook frustrerend. Als ik naar de afbeelding van de Ontaarde boom kijk voel ik me ook een beetje zo. Ik zweef boven de grond en zoek naar nieuwe vaste grond. En in de tussentijd groei ik en ontwikkel ik me als een dolle.

2020
In 2020 blijf ik lekker zoeken naar nieuwe plekken om te wortelen. En neem ik af en toe een kijkje bij het Monument van de Ontaarde boom.

We wensen je een mooi 2020 toe!

Wil je Hart & Plek volgen?

meld je aan voor de nieuwsbrief volg ons op Facebook volg ons op LinkedIn volg ons op Instagram

Tips om een ommezwaai te maken 

In Radar+, een magazine om het leven leuker en makkelijker te maken, staat een interview met ons als experts op het gebied van veranderings- en ontwikkelprocessen. We gaven 4 tips voor mensen die hun leven willen veranderen.

lees de tips

Uit je hoofd in je hart

Soms loop je tegen dingen aan in je leven en/of werk, waar je geen antwoord op hebt. De vertrouwde manier werkt niet meer. Bij Hart & Plek onderzoeken we hoe jouw patronen je dagelijks leven beïnvloeden. Je leert je gedrag te begrijpen en hoe het te veranderen.

Hoe kan coaching jou helpen?

We schrijven regelmatig nieuwe blogs. Wil je ze als eerste lezen? Dit zijn de opties...

volg ons op Facebook abonneer op onze nieuwsbrief volg ons op LinkedIn