Een organisatie is een systeem

Een organisatie heeft een soort geheugen, waarin de gehele geschiedenis van het systeem is opgeslagen. Dit betekent dat alle gebeurtenissen uit het verleden van de organisatie een sterke invloed kunnen hebben op het heden, zonder dat je je daar als werknemer of werkgever vaak van bewust bent

Daarnaast heeft een organisatie ook te maken met bepaalde systemische wetmatigheden. Tegen deze systemische principes ingaan, werkt uiteindelijk altijd tegen je en kost je nodeloos veel energie. Als je dit ervaart in een organisatieopstelling, begrijp je beter hoe je een bepaald patroon in een organisatie kunt keren. Duidelijk wordt dan hoe zowel jij als de organisatie in je kracht kan komen.


Vraagstukken kunnen gaan over problemen of stroefheid, maar een opstelling kan ook heel goed gebruikt worden om naar toekomstige scenario’s te kijken, bijvoorbeeld bij beoogde veranderingen of productintroducties.

Wat we voor je kunnen doen

We kunnen je organisatievraag onderzoeken in een organisatieopstelling doen. Bij een organisatieopstelling maken we veelal gebruik van externe respresentanten, die de geschiedenis van de organisatie niet kennen. We zorgen er zo goed mogelijk voor om de integriteit van iedereen te bewaken.

Wie weet kan een organisatieopstelling en ander licht op jouw zaak werpen

Lees een klantreactie Neem contact op voor een kennismakingsgesprek