Relatiecoaching:
werken aan een betere versie van jullie als stel

Misschien gaan de dingen niet altijd zoals je wilt in je partnerrelatie en wil je daar iets aan doen. Misschien heb je het idee dat er meer uit te halen valt. Misschien wil je je relatie met je partner verdiepen en meer inzicht krijgen over hoe de chemie werkt tussen jullie. In dat geval is relatiecoaching misschien iets voor jullie.

Hoe jij reageert op je partner heeft met je partner te maken, maar ook met jezelf. In de uitwisseling gebeurt er iets waardoor het óf heel prettig is, óf niet lekker loopt. Het lastige is dat je de ander niet kunt veranderen. Hoewel je dat misschien graag zou willen, ligt dát buiten je invloedssfeer. Met relatiecoaching kun je onderzoeken hoe dat in jouw relatie zit.

Hoe werkt relatiecoaching?

We begeleiden jullie tegelijk en de begeleiding doen wij ook met z’n tweeën. Daarbij nemen onze eigen ervaring (30 jaar samenleven) en een vracht aan opgedane kennis mee. Zodat we jullie kunnen helpen bij het vinden van een betere versie van jullie als stel. En jullie nieuwe wegen vinden om met elkaar samen te leven, om op die weg de eerste stappen te zetten.

Relatiecoaching is werken aan je relatie en ook werken aan jezelf. We geloven dat je wanneer je goed voor je eigen behoeften zorgt, je ook beter in staat bent om je relatie met de ander vorm te geven.

Bij de coaching werken we onder andere met de ‘contactadvertentie’, hechting en het uitspreken van je behoeften en verlangens (hieronder kun je er meer over lezen). En als het helpend is halen we er nog andere zaken bij.

Wat levert relatiecoaching op?

Je krijgt een andere blik op wat er in de chemie tussen jullie tweeën gebeurt. Patronen worden inzichtelijk en een nieuw perspectief ontstaat. Van daaruit kun je het contact op een andere, nieuwe, manier aangaan. Een manier die je energie geeft in plaats van kost.

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen?

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek

PRAKTISCHE INFORMATIE

locatie

Relatiecoaching vindt in principe plaats in onze praktijk in Utrecht West. We zijn goed te bereiken vanuit Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern, Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Harmelen, Maarssen, Utrecht binnenstad, Bunnik, Zeist, De Bilt en Bilthoven. Maar we kunnen ook naar je toe komen in onze camper. We zoeken dan een mooi plek op waar we de kampeerstoelen uitklappen.

kosten

De kosten voor relatiecoaching zijn € 135,- per sessie. De sessie wordt begeleid door ons, Pien en Rob.

Je partner kan niet zorgen voor jouw geluk (of ongeluk)

Uit zelfbescherming kun je de verantwoordelijkheid voor jouw geluk uitbesteden aan iemand anders. Je partner bijvoorbeeld. Maar daarmee ga je wél iets uit de weg.

Lees de complete blog

Partnerrelaties verdiept

Een eendaagse workshop voor stellen die hun relatie willen verdiepen. Je leert vanuit verschillende perspectieven naar je relatie kijken en naar je eigen rol erin. Je neemt concrete handvaten mee, die je in je dagelijks leven kunt toepassen. Je bent meer aanwezig in je relatie.

Meer over de workshop


Onzichtbare ‘contactadvertentie’

Wij geloven er in dat je elkaar niet toevallig tegenkomt. Als een relatie begint, dan vind je elkaar op iets wat je voor elkaar kunt betekenen. Vaak is dat iets waar je erg goed in bent. De relatie ontstaat als het ware op basis van een onzichtbare ‘contactadvertentie’: “vrouw die bang is zoekt man die geruststelt” of “vrouw die de weg weet zoekt man die graag volgt”. In de verliefdheid sluiten de liefdespartners een onbewust ‘contract’ op basis van deze contactadvertentie.

In dat ‘contract’ vind je elkaar, en sluit je naadloos op elkaar aan. Dat is prettig, maar het kan na verkoop van tijd ook in de weg gaan zitten. Omdat je allebei steeds hetzelfde kunstje blijft doen naar elkaar. Dan kan het als sleur gaan voelen. Maar het wil niet zeggen dat het niet meer gáát samen. Misschien laat je in je relatie maar een deel van jezelf zien, terwijl je veel meer kanten hebt die je ook zou kunnen inzetten. Waardoor je uiteindelijk veel aantrekkelijker wordt voor de ander.

In 2017 werden Pien & Rob geïnterviewd over ‘het geheim’ van hun relatie voor dit artikel in NRC.

Over hechting gesproken

In een relatie kom je ook tegen hoe je zelf met hechting omgaat. Hecht je je makkelijk en vol overgave aan iemand? Of hou je de nooduitgang altijd toch een beetje op een kier? Ben je diep van binnen bang om verlaten te worden en ga je het daarom niet helemaal aan? Voor iedereen werkt dit anders, maar het is altijd van invloed als je een relatie aangaat, en zeker als het om een partnerrelatie gaat.

Onuitgesproken behoeften

Dat wat je met je partner communiceert, is niet altijd gelijk aan wat je van binnen voelt en wilt. En dat kan tot spanningen of ruzies leiden. Voorbeeld. Vrouw zegt tegen man: “Jij doet ook nooit eens een keer uit jezelf de afwas!”. Man voelt zich aangevallen en reageert daar op zijn manier op. Hij trekt zich terug. Of kiest juist de tegenaanval. In beide gevallen is het niet effectief.

Maar wat als je eens zou onderzoeken wat er achter de vraag van de vrouw schuilt? Wie weet is de vraag slechts een uiting van een andere, dieper liggende behoefte. Hoe zou het zijn om die eens te onderzoeken? En om die vervolgens te uiten naar de ander? Wij denken dat dat een wereld van verschil kan maken in je relatie.

Lees het interview met Pien & Rob over relatiecoaching in dit artikel in LRM.
(of bekijk het hele magazine op Issuu)