Als een probleem in je relatie hardnekkig is en steeds weer opduikt, dan kan het behulpzaam zijn om het vraagstuk eens systemisch te onderzoeken met familieopstellingen voor stellen. Wie weet spelen er verborgen loyaliteiten, plekverwarring of systemische verstrikkingen mee.

Je kunt dan als stel meedoen aan een van onze reguliere familieopstellingen(mid)dagen. Daarbij zijn er twee mogelijkheden. 

Ieder zijn/haar eigen vraag

De eerste is dat je allebei je persoonlijke vraag inbrengt over je relatie. Dat zou bijvoorbeeld iets kunnen zijn als: waarom lukt het me niet om me aan mijn partner te verbinden op de manier zoals ik dat wil? waarom zoek ik steeds ruimte buiten onze relatie? waarom kan ik er niet tegen als mijn partner kritiek op mij heeft?

Het gaat dan om een persoonlijke vraag over jouw aandeel in jullie relatie. En met een opstelling gaan we op onderzoek uit om te ontrafelen waar jouw kwestie systemisch aan haakt. 
In dit geval doen we twee opstellingen, één voor ieder van jullie. Waarbij de ander de opstelling meemaakt als getuige. 

Samen een gezamenlijke vraag

De tweede mogelijkheid is dat jullie een gezamenlijke vraag inbrengen. Dat zou een vraag kunnen zijn als: waarom komen we steeds weer in een ruzie terecht? of: waarom lukt het ons niet om onze gevoelens met elkaar te delen? of: waarom lukt het ons niet om op één lijn te komen als het om de opvoeding van de kinderen gaat?
In dit geval maken we één opstelling voor jullie gezamenlijke vraagstuk. Hierin onderzoeken we het vraagstuk door een kijkje te nemen in jullie relatiesysteem en indien nodig ook in jullie systemen van herkomst. 

Coachingsessies ter voorbereiding en verdieping

Voorafgaand aan of na afloop van de familieopstellingen kunnen we coachingsessies met jullie inplannen. Hierin kunnen we jullie helpen bij het alvast een beetje ontrafelen van het vraagstuk, en het verhelderen of verdiepen van de vraag die je wilt onderzoeken met de opstelling. 

En ook na afloop kunnen we in één of meer sessies met jullie aan de slag met de inzichten die uit de opstelling te voorschijn zijn gekomen. Om van daaruit met elkaar naar de toekomst te kijken: wat kunnen jullie anders doen? waarvoor ontstaat er nu ruimte? wat hebben jullie te doen? 

Wil je je aanmelden? Of eerst meer weten misschien?

Er zijn verschillende mogelijkheden.

Als jullie al weten dat je samen mee wilt doen aan een familieopstellingen(mid)dag, dan kun je je daarvoor hier aanmelden. Vermeld bij de opmerkingen dan even dat jullie een stel zijn. Jullie kunnen na de aanmelding aangeven of je een gezamenlijke vraag of twee individuele vragen wilt inbrengen en of je voorafgaand nog een voorbereidende sessie wilt. 

Als jullie het nog niet precies weten, dan kun je vrijblijvend met ons kennismaken om de mogelijkheden te verkennen. Zodat we in overleg een traject kunnen samenstellen dat past bij jullie vraagstuk en wensen. Een kennismaking boeken kan hier.

Wat levert familieopstellingen voor stellen op voor je relatie?

We bekijken jullie vraag vanuit een systemisch perspectief, wat niet anders is dan bij onze individuele relatiecoachingsessies. Maar in een opstelling met levende representanten kunnen we meer de diepte ingaan en kan een dieper inzicht ontstaan, dat door jullie tijdens de opstelling ook wordt doorvoeld. Het ‘getuige zijn’ van elkaars opstelling draagt hier ook aan bij. 

Onze werkwijze

Wij, Pien en Rob, begeleiden stellen met z’n tweeën. We zorgen voor een veilige bedding zodat jullie vrij op onderzoek kunnen gaan samen.

We nemen onze eigen relatie ervaring (35 jaar samenleven) en een vracht aan opgedane kennis mee om jullie te helpen bij je relatievraagstuk. We zijn opgeleid bij het Bert Hellinger Instituut en Phoenix Opleidingen

> Locatie de familieopstellingen vinden plaats in onze workshopruimte in Utrecht


> Data en tijden zie onze workshop agenda


> Kosten De deelnamekosten voor een familieopstelling zijn €140,00 per persoon.  De kosten van een relatiecoachingsessie bedragen €165,00 per sessie. Kennismaken is gratis.

Bekijk hier de agenda Meld je aan voor een familieopstelling Wil je eerst kennis met ons maken? Maak hier een afspraak

wil je nu al zelf aan de slag? bestel ons gratis e-book met 7 tips en oefeningen

Een relatiecrisis is een kans om te groeien

Als een relatie begint, dan vind je elkaar op iets wat je voor elkaar kunt betekenen. Relaties ontstaan onbewust op basis van een ‘contactadvertentie’. Na verloop van de tijd, als de magie van de verliefdheid afneemt, kunnen partners er achter komen dat het ‘contract’ niet meer werkt. En dan?

Lees de complete blog