Deze workshop is gericht op stellen, koppels of (echt)paren. In deze workshop doe je allebei een familieopstelling om zicht te krijgen op hoe je herkomst zijn effect heeft op de interactie tussen jou en je partner. Je bent getuige van elkaars opstelling. Naast de familieopstellingen zijn er verdiepende opdrachten en oefeningen om het inzicht van de opstelling te vertalen naar wat er in jullie relatie gebeurt.  

Misschien gaan de dingen niet altijd zoals je wilt in je partnerrelatie en wil je daar iets aan doen. Misschien heb je het idee dat er meer uit jullie relatie valt te halen. Misschien wil je je relatie met je partner verdiepen en meer inzicht krijgen over hoe de chemie werkt tussen jullie.

Hoe je reactie is op een ander heeft met de ander te maken, maar ook met jezelf. In de uitwisseling gebeurt er iets waardoor het óf heel prettig is, óf niet lekker loopt. Het lastige is dat je geen invloed hebt op de ander. Maar, gelukkig heb je wel invloed op jezelf.

Als je je relatie wilt verdiepen, dan moet je op onderzoek uitgaan. Een onderzoek naar je eigen patronen en hoe die doorwerken in jullie relatie. Een onderzoek naar dat ‘waar je elkaar op hebt gevonden’ en welke onderliggende behoeften daar achter liggen. Hoe staat het daar nu mee en wat betekent dat voor jullie relatie, nu en in de toekomst? En wat heb je dan zelf te doen en hoe kun je hierin leren van je partner.? Zo ontstaat er een nieuw perspectief op jullie partnerrelatie.

De workshop

Deze tweedaagse workshop is voor stellen die hun partnerrelatie willen verdiepen en willen leren over zichzelf én elkaar. Aan de workshop doen 4 stellen mee. Iedere deelnemer doet een familieopstelling met als startpunt zijn of haar relatievraagstuk. De andere stellen zijn beschikbaar als representanten.

Zo kijken we vanuit jouw herkomst welke kwaliteiten je hebt ontwikkeld, welke valkuilen daarbij horen en wat je ongewild in de schaduw hebt gezet. En hoe je dit dan weer terug ziet in jullie relatie. Als je zicht hebt op de patronen en gewoontes (“ooo, zo doen we dat dus!”) kun je bepalen wat je anders wilt gaan doen. Wat laten jullie nu liggen en waarin kunnen jullie verdiepen? 

Onze werkwijze

Wij, Pien en Rob, begeleiden de workshop met z’n tweeën. We zorgen voor een veilige bedding zodat je vrij op onderzoek kunt gaan samen.

We nemen onze eigen relatie ervaring (34 jaar samenleven) en een vracht aan opgedane kennis mee om jullie te helpen bij je relatievraagstuk. We zijn opgeleid bij het Bert Hellinger Instituut en Phoenix Opleidingen. We passen dezelfde principes toe als wanneer we stellen één-op-één begeleiden (relatiecoaching, lees er hier meer over).

Wat levert het op?

Je krijgt een andere blik op wat tussen jou en je partner gebeurt. Patronen worden inzichtelijk en een nieuw perspectief ontstaat. Je bent meer aanwezig in het nu en krachtiger en zichtbaarder in het contact. Je ervaart meer keuzevrijheid om richting te geven in je relatie en in je leven. Van daaruit kun je het contact op een andere, nieuwe, manier aangaan. Een manier die je energie geeft in plaats van kost. 

In een groep

Het voordeel van het werken aan je relatie in een groep is dat je ervaart dat ook anderen worstelen met bepaalde thema’s. Waar je dan meteen weer van kan leren. Het kijken naar of representeren in een opstelling van iemand anders kan ook tot inzichten leiden.

De oefeningen doe je deels met je eigen partner en deels met andere deelnemers. Juist door ook te oefenen met anderen krijg je nieuwe inzichten.

> Locatie deze workshop vindt plaats in onze workshopruimte in Utrecht


> Data zie onze workshop agenda


> Tijd 
2 dagen van 9.30 – 17.30 uur


> Kosten De deelnamekosten zijn € 595,00 per stel.
Koffie, thee en vegetarische lunch zijn inbegrepen.

Bekijk hier de workshopagenda Meld je aan voor de workshop Wil je eerst kennis met ons maken? Maak hier een afspraak

wil je nu al zelf aan de slag? bestel ons gratis e-book met 7 tips en oefeningen

Een relatiecrisis is een kans om te groeien

Als een relatie begint, dan vind je elkaar op iets wat je voor elkaar kunt betekenen. Relaties ontstaan onbewust op basis van een ‘contactadvertentie’. Na verloop van de tijd, als de magie van de verliefdheid afneemt, kunnen partners er achter komen dat het ‘contract’ niet meer werkt. En dan?

Lees de complete blog