Voor stellen organiseert Hart & Plek organiseert de 2-daagse workshop

Nieuw leven in je relatie

De partnerrelatie als plek om te leren. Een workshop gericht op stellen, koppels of (echt)paren.

Misschien gaan de dingen niet altijd zoals je wilt in je partnerrelatie en wil je daar iets aan doen. Misschien heb je het idee dat er meer uit jullie samenleven valt te halen. Misschien wil je je relatie met je partner verdiepen en meer inzicht krijgen over hoe de chemie werkt tussen jullie.

Hoe je reactie is op een ander heeft met de ander te maken, maar ook met jezelf. In de uitwisseling gebeurt er iets waardoor het óf heel prettig is, óf niet lekker loopt. Het lastige is dat je geen invloed hebt op de ander. Maar, gelukkig heb je wel invloed op jezelf.

Als je je relatie wilt verdiepen, dan moet je op onderzoek uitgaan. Een onderzoek naar je eigen patronen en hoe die doorwerken in jullie relatie. Een onderzoek naar dat ‘waar je elkaar op hebt gevonden’ en welke onderliggende behoeften daar achter liggen. Hoe staat het daar nu mee en wat betekent dat voor jullie relatie, nu en in de toekomst? En wat heb je dan zelf te doen en hoe kun je hierin leren van je partner.? Zo ontstaat er een nieuw perspectief op jullie partnerrelatie.

Samen en apart

Hoe jij reageert op je partner heeft met je partner te maken, maar ook met jezelf. In de uitwisseling gebeurt er iets waardoor het óf heel prettig is, óf niet lekker loopt. Het lastige is dat je de ander niet kunt veranderen. Hoewel je dat misschien graag zou willen, ligt dát buiten je invloedssfeer. Met relatiecoaching kun je onderzoeken hoe dat in jouw relatie zit. En daarmee kun je uitvinden wat je kunt doen om je partnerrelatie te verbeteren.

In de workshop werk je aan je relatie, maar ook aan jezelf. We geloven dat je als je jezelf goed kent en je goed voor je eigen behoeften zorgt, je ook beter in staat bent om je relatie met de ander vorm te geven. Zodat je vanuit je eigen plek de verbinding met de ander aan kunt gaan.

De workshop

De 2-daagse workshop Nieuw leven in je relatie is voor stellen die hun partnerrelatie willen verdiepen en willen leren over zichzelf én elkaar. In de workshop delen we onze kijk op hoe relaties werken en gaan jullie vervolgens aan de slag. We hebben aandacht voor:

  • wat er gebeurt in de uitwisseling
  • hoe jullie communiceren met elkaar
  • jullie emotionele verbinding
  • je eigen aandeel in jullie relatie

Door middel van oefeningen krijgen jullie zicht op je eigen patronen en hoe deze hun effect hebben op jullie relatie. We zoomen we uit en kijken we als het ware van een afstandje naar je relatie. We nemen jullie gezin van herkomst mee. Welke kwaliteiten heb je daar ontwikkeld en wat was noodzakelijk om in de schaduw te houden. En hoe vindt je dit dan weer terug in jullie relatie? Als je zicht hebt op de patronen en gewoontes (“ooo, zo doen we dat dus!”) kun je bepalen wat je anders wilt gaan doen. Wat laten jullie nu liggen en waarin kunnen jullie verdiepen. In de workshop ga je hiermee al meteen oefenen.

Het voordeel van het werken aan je relatie in een groep is dat je ervaart dat ook anderen worstelen met bepaalde thema’s. Waar je dan meteen weer van kan leren. De oefeningen doe je deels met je eigen partner en deels met andere deelnemers. Juist door ook te oefenen met anderen krijg je nieuwe inzichten.

Onze werkwijze

Wij, Pien en Rob, begeleiden de workshop met z’n tweeën. We zorgen voor een veilige bedding zodat je vrij op onderzoek kunt gaan samen.

We nemen onze eigen relatie ervaring (33 jaar samenleven) en een vracht aan opgedane kennis mee om jullie te helpen bij je relatievraagstuk. We zijn opgeleid bij het Bert Hellinger Instituut en Phoenix Opleidingen. We passen dezelfde principes toe als wanneer we stellen één-op-één begeleiden (relatiecoaching, lees er hier meer over).

Wat levert het op?

Je krijgt een andere blik op wat tussen jou en je partner gebeurt. Patronen worden inzichtelijk en een nieuw perspectief ontstaat. Je bent meer aanwezig in het nu en krachtiger en zichtbaarder in het contact. Je ervaart meer keuzevrijheid om richting te geven in je relatie en in je leven. Van daaruit kun je het contact op een andere, nieuwe, manier aangaan. Een manier die je energie geeft in plaats van kost. 

Systemische aanpak

We zijn systemisch coach. Systemisch werk is vooral bekend van familieopstellingen, maar kan ook op andere manieren worden toegepast, bijvoorbeeld door het stellen van een bepaald soort vragen of met een tafelopstelling.

Het komt er op neer dat we vraagstukken altijd bekijken in de context waarin ze plaatshebben. Dan gaat het bijvoorbeeld om je persoonlijke geschiedenis, de geschiedenis van jullie relatie, je herkomst (en bestemming), het systeem (of de systemen) waar je onderdeel van bent. En over begrippen als plek, ordening en uitwisseling in geven en ontvangen. Een partnerrelatie is ook een systeem.

We zijn geen gecertificeerd EFT-therapeuten, maar passen de basisprincipes, gesprekstechnieken en oefeningen uit deze waardevolle werkwijze wel toe in onze begeleiding. Naast inzichten uit de Transactionele Analyse (hoe communiceren mensen met elkaar?) en NLP (welke patronen en overtuigingen spelen er hier?). 

> Locatie deze workshop vindt plaats in de Moestuin van Jagtlust in ‘s-Graveland.


> Data zie onze workshop agenda


> Tijd 
2 dagen van 9.30 – 17.30 uur


> Kosten De deelnamekosten zijn € 750,00 per stel.
Koffie en thee en lunch zijn inbegrepen.

Bekijk hier de workshopagenda Meld je aan voor de workshop Wil je eerst kennis met ons maken? Boek hier een afspraak

wil je nu al zelf aan de slag? bestel ons gratis e-book met 7 tips en oefeningen

Een relatiecrisis is een kans om te groeien

Als een relatie begint, dan vind je elkaar op iets wat je voor elkaar kunt betekenen. Relaties ontstaan onbewust op basis van een ‘contactadvertentie’. Na verloop van de tijd, als de magie van de verliefdheid afneemt, kunnen partners er achter komen dat het ‘contract’ niet meer werkt. En dan?

Lees de complete blog