Een andere blik op leven en werk

Een familieopstelling is een prachtige methode die we inzetten om je nieuwe inzichten te geven op je vragen over leven en werk. 
We werken met en binnen de wetmatigheden van het systeem, zoals die onder andere door Bert Hellinger zijn verkend: ‘balans in geven en nemen’, ‘de natuurlijke ordening’ en ‘iedereen hoort erbij’. 

Het begint met een vraag

Het startpunt is een vraag, die door een van de deelnemers wordt ingebracht. Op basis van de vraag wordt een opstelling gemaakt. Als je een opstelling doet, dan doe je dat zonder dat andere familieleden aanwezig zijn. Om zichtbaar te maken wat in je familie of in je leven speelt, wordt gebruik gemaakt van zogenaamde representanten (de overige deelnemers in de groep). De interactie die ontstaat tussen de representanten geeft inzicht en kan bij de vraagsteller blijvende veranderingen tot stand brengen. 

De opstelling geeft informatie

Representanten zijn mensen uit de groep waarin je de opstelling doet, mensen die iets of iemand uit jouw systeem vertegenwoordigen, bijvoorbeeld: vader, moeder en de vraagsteller zelf. Deze representanten worden op een bepaalde manier in de ruimte opgesteld. Door de plaats die representanten innemen in een (familie)systeem komt informatie vrij die te maken heeft met het onderwerp van de vraagsteller. In het proces daarna worden representanten verschoven en eventueel dialogen gevoerd om een gezonde plek voor de leden te vinden. Dit proces kan zeer helend zijn, oude patronen worden losgelaten en nieuwe beelden geïntegreerd.

Hoe en wat er precies gebeurt in een opstelling is moeilijk uit te leggen. Het gaat vooral om de ervaring en dat wat er in je systeem gebeurt. Systemisch opstellingenwerk gaat niet over het hoofd en ‘praten over’, maar om doen en ervaren met het hart.

Interesse om deel te nemen?

Bij een familieopstelling kun je zelf een vraag inbrengen of je kunt deelnemen als representant. Een opstelling heeft effect op alle deelnemers, ook wanneer je tijdens een workshop geen eigen vraag inbrengt. Wil je inzicht in jouw systemen of zelf ervaren hoe systemische opstellingen werken? Meld je dan gerust aan! We zorgen uiteraard voor een veilige bedding.

Lees een klantreactie

We organiseren regelmatig workshops familieopstellingen in Utrecht.

Praktische informatie

> Locatie deze workshop vindt plaats in Utrecht.


> Data zie onze workshop agenda


> Tijd 
13.00 – 17.00 uur


>Kosten
particulier: € 125,00 voor vraaginbrengers, € 50,00 voor representanten.
zakelijk: € 175,00 voor vraaginbrengers, € 75,00 voor representanten.
Koffie en thee zijn inbegrepen.

Bekijk hier de workshopagenda
“Achter de representant van mijn moeder stond een rij van vrouwen opgesteld. Het werd duidelijk dat er in de lijn van herkomst van mijn moeder iets belangrijks en heftigs is gebeurd. Maar wat precies, dat liet zich niet onthullen. De begeleidster van de opstelling zei: eigenlijk is het ook niet van belang om het precies te weten. Wat van belang is, is dat jij de traditie kunt doorbreken. Jij hebt de mogelijkheid het anders te doen.”
Rob
Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek
“Verbluffend was het inzicht dat ik kreeg in de lijn van sterke en moedige vrouwen; mijn moeder, oma en overgrootmoeder… Ik besefte dat het goed gaat met mijn dochter, ik haar vol vertrouwen de wereld kan laten ontdekken.”
Pien