Hart & Plek organiseert regelmatig workshops familieopstellingen in Utrecht

Een andere blik op leven en werk

Familieopstellingen geven nieuwe inzichten bij vragen over leven en werk. 
We werken met en binnen de wetmatigheden van het systeem. Die zijn onder andere door Bert Hellinger verkend. Het gaat daarbij om ‘balans in geven en nemen’, ‘de natuurlijke ordening’ en ‘iedereen hoort erbij’.  We organiseren regelmatig workshop zodat je kan deelnemen aan een familieopstelling in Utrecht.

De opstelling begint met een vraag

Het startpunt is een vraag, die door een van de deelnemers wordt ingebracht. Op basis van de vraag wordt een familieopstelling gemaakt. Als je een familieopstelling doet, dan doe je dat zonder dat andere familieleden aanwezig zijn. Om zichtbaar te maken wat in je familie of in je leven speelt, maken we gebruik van representanten (de overige deelnemers in de groep). Tussen de representanten ontstaat interactie. Die geeft inzicht en kan bij de vraagsteller blijvende veranderingen tot stand brengen.

Een familieopstelling geeft informatie

Representanten zijn mensen uit de groep waarin je de opstelling doet. In de opstelling vertegenwoordigen ze iemand uit jouw systeem. Denk aan vader, moeder of de vraagsteller zelf. Deze representanten nemen een plaats in in de ruimte. Hierdoor komt informatie vrij die te maken heeft met het ingebrachte vraagstuk. In het proces daarna worden representanten verschoven en eventueel dialogen gevoerd om een gezonde plek voor de leden te vinden. Dit proces kan zeer helend zijn, oude patronen worden losgelaten en nieuwe beelden geïntegreerd.

Hoe en wat er precies gebeurt in een familieopstelling is moeilijk uit te leggen. Het gaat vooral om de ervaring en dat wat er in je systeem gebeurt. Systemisch opstellingenwerk gaat niet over het hoofd en ‘praten over’, maar om doen en ervaren met het hart.

Interesse om deel te nemen aan een familieopstelling in Utrecht?

Bij een familieopstelling kun je zelf een vraag inbrengen of je kunt deelnemen als representant. Een familieopstelling heeft effect op alle deelnemers, ook wanneer je tijdens een workshop geen eigen vraag inbrengt. Wil je inzicht in jouw systemen of zelf ervaren hoe een familieopstelling werkt? Meld je dan gerust aan! We zorgen uiteraard voor een veilige bedding.

Journalist Robin van Wechem schreef in Trouw een artikel over haar ervaringen met een familieopstelling.

Lees het artikel hier

Praktische informatie

Locatie de familieopstelling vindt plaats in Utrecht.


Data zie onze workshop agenda


Tijd 
10.00 – 13.00 uur of 13.00-17.00 uur


Kosten
particulier: € 125,00 voor vraaginbrengers, € 50,00 voor representanten.
zakelijk: € 175,00 voor vraaginbrengers, € 75,00 voor representanten.
Koffie en thee zijn inbegrepen.

Bekijk hier de workshopagenda Meer weten? Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek