TIPS OM EEN OMMEZWAAI TE MAKEN 

In Radar+, een magazine om het leven leuker en makkelijker te maken, staat een interview met ons als experts op het gebied van veranderings- en ontwikkelprocessen. We gaven 4 tips voor mensen die hun leven willen veranderen. Doe er je voordeel mee!

Lees hier het volledige artikel uit RADAR+

 

  • Probeer dingen uit: praat met mensen die het soort werk doen wat je leuk lijkt. Ga als het even kan stage lopen. Maak een plan en een planning. Zoek kritische vrienden die je kunnen helpen en feedback geven. Weet dat een bestemming vaak uit een onverwachte hoek komt.
  • Kijk kritisch naar je plan: misschien heb je een bepaald idee maar zie je hele belangrijke zaken over het hoofd. Wat je ook gaat doen, welke beslissing je ook neemt, alles heeft een consequentie.
  • Waak voor zelfsabotage: je hebt een idee over wat je leuk vindt. Maar verzint ook steeds iets waardoor je je plannen niet hoeft uit te voeren. Omdat je denkt dat je niet de juiste mensen kent. Of omdat je niet goed bent in social media. Kijk vooral naar je kwaliteiten. Je hoeft niet alles te kunnen, voor heel veel zaken kun je de hulp inroepen van een specialist.
  • Heb geduld met jezelf: het doorlopen van een veranderproces kost tijd. Vaak heb je nog iets met of over jezelf uit te zoeken. Je kunt boos zijn over de ontstane situatie en je afvragen waarom jou dit nu overkomt. Een ontslag, faillissement, een scheiding. Wees boos, verdrietig, laat het toe. Want als het er nu niet mag zijn, lukt het in de toekomst ook niet. Blijf wel in beweging. Anders bestaat de kans dat je dingen voor je uit blijft schuiven en gebeurt er niets.

Wil je Hart & Plek volgen?

abonneer op onze nieuwsbrief volg ons op Facebook volg ons op LinkedIn volg ons op Instagram