teamontwikkeling

herken je hier iets van?

de samenwerking in je team verloopt stroef, er is veel dat niet wordt uitgesproken, het lijkt wel alsof iedereen maar wat doet, er is onduidelijkheid over de doelen, het team haalt telkens de doelstellingen niet, er wordt veel geklaagd en er is hoog verzuim, je hebt het gevoel dat er meer uit het team te halen valt en misschien speelt er iets anders, maar het gaat in ieder geval niet zoals jij graag zou willen…
of misschien speelt er iets anders en ben je op zoek naar een procesbegeleider in teamontwikkeling

wat kunnen we doen?

Teamontwikkeling is altijd maatwerk. Dus we beginnen met een intakegesprek, waarin we een helder beeld vormen van de situatie. Vervolgens gaan we met het team aan de slag. Daar hoort voor ons ook altijd de leidinggevende bij.

Met behulp van tools als DISC analyse, Lencioni’s Pyramide, organisatieopstellingen en Deep Democracy zorgen we voor analyse, objectivering en helderheid.

Zo ontstaat een andere blik op wat er in het team gebeurt. Patronen worden inzichtelijk en hersteld en een nieuwe balans ontstaat. Van daaruit komt de verandering.

wat levert dat op?

Een team waarin duidelijkheid is over doelen. taken, rollen en onderlinge afspraken. Teamleden die meer bewustzijn hebben van eigen en elkaars talenten, voorkeuren, drijfveren en valkuilen. Er ontstaat inzicht over hoe je elkaars talent kunt benutten. Door dit bewustzijn is er meer onderling vertrouwen. Vertrouwen is dé basis voor goede samenwerking, commitment en verantwoordelijkheid.

het resultaat van teamontwikkeling

Een efficiënter, doelgerichter en doelmatiger werkend team. En dus een team dat effectiever is in het behalen van de doelen.

ons aanbod voor teamontwikkeling

Via vertrouwen naar resultaat

In teams werken mensen samen. Taakverdelingen en afspraken, zorgen dat taken en doelen worden gerealiseerd. Maar, mensen hebben hun eigen voorkeuren, oordelen en stijl van communiceren. We coachen teams om samen verschillend én effectief te zijn.

Hoe kunnen we jouw team helpen?

Eenheid in verscheidenheid

De DISC analyse is een objectieve methode om meer inzicht te krijgen in je voorkeursgedrag en hoe je communiceert. Aan de hand van een vragenlijst krijg je een beschrijving van jouw stijl. Je krijgt zicht op je communicatie met anderen. 

Hoe kan DISC jou inzicht geven?

Een tijdelijke vraag invullen

Als je voor een afgebakende periode iemand nodig hebt in een leidinggevende rol, dan kunnen we daarvoor zorgen. We neme beiden meer dan 20 jaar ervaring in leidinggevende functies in de culturele- en evenementensector mee. 

Welke vraag kunnen we invullen?

tools bij teamontwikkeling

Samen verschillend kunnen zijn

Deep Democracy is een methode om te werken met de dynamiek van diversiteit in een groep. Niet om de verschillen uit te vergroten, maar om ze te ontdekken en elkaar daardoor beter te begrijpen. Door het begrip ontstaan verbinding en vanuit die verbinding kan de groep beter functioneren.

Meer weten over Deep Democracy?

Je bent deel van een systeem

De meest bekende verschijningsvormen van systemisch werk zijn familieopstellingen en organisatieopstellingen. Maar, systemisch werk is breder dan dat. Het is een manier van kijken naar de wereld om je heen, een manier van kijken naar hoe organisaties en hoe mensen functioneren.

Meer weten over Systeemisch werk?

De 5 frustraties van teamwork

Patrick Lencioni geeft een verfrissende blik op hoe je teams succesvolle en resultaatgericht kunt maken. Het sleutelwoord is vertrouwen. Dat is de basis voor openhartige en constructieve samenwerking waarbij iedereen een optimale bijdrage levert aan het teamresultaat.

Meer weten over frustratie in teams?

we kunnen vandaag al beginnen!

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek

Wat je in Bangkok leert over teamwork

Bangkok heeft het spectaculairste openbaar vervoermiddel waar ik ooit in zat: de River Boat Express. In totaal 21 kilometer, 30 haltes. Als je durft tenminste. Focus en concentratie worden gevraagd van de crew. Het aanleggen en vertrekken is een stuk teamwork waarvan je véél van kan leren.

Lees de complete blog

De toekomst is er al

We zijn gewend om ons leven te plannen.  Je houdt er rekening mee dat niet alles maakbaar is: omstandigheden kunnen zorgen dat plannen afwijken. Met wat flexibiliteit vind je een weg naar ongeveer het oorspronkelijke plan. Dan is er COVID-19. De 'planned future' krijgt een klap in het gezicht van de ‘emerging future’.

Lees de complete blog
lees onze andere blogs

Boekentip:

De 5 frustraties van teamwork. Hoe je ervoor zorgt dat het samenwerken leuk blijft. Patrick Lencioni.