TEAMONTWIKKELING

herken je hier iets van?

de samenwerking in je team verloopt stroef, er is veel dat niet wordt uitgesproken, het lijkt wel alsof iedereen maar wat doet, er is onduidelijkheid over de doelen, het team haalt telkens de doelstellingen niet, er wordt veel geklaagd en er is hoog verzuim, je hebt het gevoel dat er meer uit het team te halen valt en misschien speelt er iets anders, maar het gaat in ieder geval niet zoals jij graag zou willen…

wat kunnen we doen?

Teamontwikkeling is altijd maatwerk. Dus we beginnen met een intakegesprek, waarin we een helder beeld vormen van de situatie.

Vervolgens gaan we met het team aan de slag. Daar hoort voor ons ook altijd de leidinggevende bij.

Met behulp van tools als DISC analyse, Lencioni’s Pyramide,organisatieopstellingen en Deep Democracy zorgen we voor analyse, objectivering en helderheid.

Zo ontstaat een andere blik op wat er in het team gebeurt. Patronen worden inzichtelijk en hersteld en een nieuwe balans ontstaat. Van daaruit komt de verandering.

wat levert dat op?

Een team waarin duidelijkheid is over doelen. taken, rollen en onderlinge afspraken.

Een team waarin de leden meer bewustzijn hebben  van eigen en elkaars talenten, voorkeuren, drijfveren en valkuilen. Er ontstaat inzicht over hoe je elkaars talent kunt benutten. 

Door dit bewustzijn is er meer onderling vertrouwen. Vertrouwen is dé basis voor goede samenwerking, commitment en verantwoordelijkheid.

Uiteindelijk leidt dit tot efficiënter, doelgerichter en doelmatiger werken. En dus tot een team dat effectiever is in het behalen van de doelen.

WAT JE IN BANGKOK KAN LEREN OVER TEAMWORK
(5 lessen)

Bangkok heeft het spectaculairste openbaar vervoermiddel waar ik ooit in zat: de River Boat Express. De ‘no flag’-line is de leukste, want daarmee reist de lokale bevolking. Voor 20 eurocent brengt de snelle ranke houten boot je zo vér je maar wilt. In totaal 21 kilometer kan dat zijn, verdeeld over 30 haltes. Als je durft tenminste.
Om je veilig naar je halte te brengen, dat vraagt focus en concentratie van de crew. Het aanleggen en weer vertrekken is teamwork waar…..

lees de blog over TEAMWORK IN BANGKOK