relatieontwikkeling

herken je hier iets van?

je hebt soms moeite om over te brengen wat je bedoelt
een ander begrijpt je niet of verkeerd
voor je het weet raak je ongewild met iemand in een conflict
je hebt het idee dat er meer uit je relatie met je partner te halen valt
het wil maar niet lukken om samen te werken met die ene collega
als hij nu eens wat beter zou luisteren….

relatieontwikkeling??

Je hebt in je leven te maken met allerlei relaties. Zakelijke relaties, vriendschappen, liefdesrelatie(s), familierelaties, … Sommige relaties gaan als vanzelf en anderen kosten wat meer moeite.

Bij relatieontwikkeling richten we ons op dat laatste. Als het wat moeizaam gaat in een relatie met iemand anders en je daar iets aan wilt doen. 

Hoe je reactie is op een ander heeft met de ander te maken, maar ook met jezelf. In de uitwisseling gebeurt er iets waardoor het óf heel prettig is, óf niet lekker loopt.

Het lastige is dat je geen invloed hebt op de ander. Maar, gelukkig heb je wel invloed op jezelf. Dus daar werken we mee. We begeleiden je bij een onderzoek naar hoe het komt dat je niet lekker gaat met die bepaalde persoon (of types). 

Je leert van een afstandje kijken naar je interactie met anderen en van daaruit andere keuzes te maken. We zoeken naar een nieuw perspectief op wat er gebeurt tussen jou en de ander.

De begeleiding kan individueel zijn, maar – bijvoorbeeld in het geval van relatiecoaching – ook in tweetallen. 

We gebruiken verschillende instrumenten zoals een DISC analyse, een tafelopstelling, of een familieopstelling.

 

wat levert dat op?

Je krijgt een andere blik op wat tussen jou en de ander gebeurt. Patronen worden inzichtelijk en een nieuw perspectief ontstaat. Van daaruit kun je het contact op een andere, nieuwe, manier aangaan. Een manier die je energie geeft in plaats van kost. 

ons aanbod voor relatieontwikkeling

Meer uit je relatie halen

Samen onderzoeken wat er gebeurt in de chemie tussen jullie tweeën. Daardoor ontstaat een blik op wat er tussen jullie tweeën gebeurt. Patronen worden inzichtelijk en een nieuw perspectief ontstaat. Van daaruit kun je op een andere, nieuwe, manier met elkaar aangaan. 

Hoe kunnen wij jullie helpen?

Een andere kijk op je partnerrelatie

Een eendaagse workshop voor stellen of (echt)paren die hun relatie willen verdiepen. Je leert vanuit verschillende perspectieven naar je relatie kijken en naar je eigen rol erin. Je neemt concrete handvaten mee, die je in je dagelijks leven kunt toepassen.

Meer over de workshop MET JOU

In verbinding, jouw levenskunst

We worden in verbondenheid geboren. Contact maken klinkt zo vanzelfsprekend. Maar als je jezelf niet goed kent, kun je er ook moeilijk voor de ander zijn. In deze 2-daagse training ontdek je hoe je je kunt verbinden met jezelf om van daaruit in contact te zijn met anderen. 

Meer over deze tweedaagse training

Een andere blik op je leven

Een familieopstelling is een methode om je nieuwe inzichten te geven op je vragen over leven en werk. We werken met en binnen de wetmatigheden van het systeem: ‘balans in geven en nemen’, ‘de natuurlijke ordening’ en ‘iedereen hoort erbij’.

Meer over familieopstellingen

Eenheid in verscheidenheid

De DISC analyse is een objectieve methode om meer inzicht te krijgen in je voorkeursgedrag en hoe je communiceert. Aan de hand van een vragenlijst krijg je  een uitgebreide beschrijving van jouw stijl. Hierdoor krijg je (beter) zicht op hoe je communiceert met anderen. 

Hoe kan DISC jou inzicht geven?

we kunnen vandaag al beginnen!

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek

Een relatiecrisis is een kans om te groeien

Als een relatie begint, dan vind je elkaar op iets wat je voor elkaar kunt betekenen. Relaties ontstaan onbewust op basis van een ‘contactadvertentie’. Na verloop van de tijd, als de magie van de verliefdheid afneemt, kunnen partners er achter komen dat het ‘contract’ niet meer werkt. En dan?

Lees de complete blog

De toekomst is er al

We zijn gewend om ons leven te plannen.  Je houdt er rekening mee dat niet alles maakbaar is: omstandigheden kunnen zorgen dat plannen afwijken. Met wat flexibiliteit vind je een weg naar ongeveer het oorspronkelijke plan. Dan is er COVID-19. De 'planned future' krijgt een klap in het gezicht van de ‘emerging future’.

Lees de complete blog