organisatieontwikkeling

herken je hier iets van?

je krijgt niet alle neuzen dezelfde kant op binnen je organisatie
er is onduidelijkheid over de richting waarin je organisatie zich ontwikkelt
je hebt het gevoel dat dat er meer uit te halen valt
je twijfelt of je organisatie klaar is voor de toekomst
je wilt een nieuwe missie en visie formuleren voor je organisatie
je wilt meer betrokkenheid van de mensen in je organisatie 

wat kunnen we doen?

Organisatieontwikkeling is maatwerk. We starten met een intake om de ontwikkelvraag helder te krijgen.

Vervolgens maken we in overleg met de opdrachtgever een traject op maat. We bepalen wie er bij het traject betrokken worden en op welke manier het vraagstuk wordt aangepakt.

Of het nu gaat om het formuleren van missie/visie, de why/how/what, een positioneringsvraag, doelgroepeninzicht, een Business Model Canvas of het bepalen van een nieuwe organisatiestructuur, het is altijd een gezamenlijk traject en de opdrachtgever zit steeds aan het stuur.

We helpen met onthullen, ontdekken, ontrafelen en zoeken naar nieuwe richtingen, doelen en bestemmingen. 

wat levert dat op?

Inzicht in de bestaande structuur, cultuur en processen en zicht op waar deze organisatieprincipes hun herkomst vinden.

Duidelijkheid over de richting, structuur en cultuur van de organisatie. En daarmee ook een kompas dat richting geeft aan doelen en activiteiten.

Inzicht in doelgroepen in uitgewerkte persona’s.

Inzicht in prioriteiten en consequenties van keuzes die er gemaakt kunnen worden bijvoorbeeld uitgewerkt in een jaarplan of een Business Model Canvas. 

Meer betrokkenheid van medewerkers bij de organisatie en de geformuleerde richting of bestemming.

ons aanbod voor organisatieontwikkeling

Functionerende organisaties

In organisaties komen mensen, doelen en structuren bij elkaar. Ze hebben een oorsprong en een bestemming, functioneren in relatie tot hun omgeving en de processen die daar spelen, ze kunnen stagneren in hun ontwikkeling of de richting kwijt zijn. Dan kunnen we helpen.

Hoe jouw organisatie te coachen?

Samen antwoorden vinden

Procesbegeleiding is een speurtocht. We weten wel welke vragen er gesteld moeten worden. We zijn er niet als expert op een bepaald vakgebied, maar als expert op het vinden van de weg naar de antwoorden. De sleutel tot succes is betrokkenheid en eigenaarschap. 

Welk proces kunnen we begeleiden?

Een tijdelijke vraag invullen

Als je voor een afgebakende periode iemand nodig hebt in een leidinggevende rol, dan kunnen we daarvoor zorgen. We neme beiden meer dan 20 jaar ervaring in leidinggevende functies in de culturele- en evenementensector mee. 

Welke vraag kunnen we invullen?

tools bij organisatieontwikkeling

Samen verschillend kunnen zijn

Deep Democracy is een methode om te werken met de dynamiek van diversiteit in een groep. Niet om de verschillen uit te vergroten, maar om ze te ontdekken en elkaar daardoor beter te begrijpen. Door het begrip ontstaan verbinding en vanuit die verbinding kan de groep beter functioneren.

Meer weten over Deep Democracy?

Je bent deel van een systeem

De meest bekende verschijningsvormen van systemisch werk zijn familieopstellingen en organisatieopstellingen. Maar, systemisch werk is breder dan dat. Het is een manier van kijken naar de wereld om je heen, een manier van kijken naar hoe organisaties en hoe mensen functioneren.

Meer weten over Systeemisch werk?

Jouw organisatiekompas 

Een positionering bestaat uit een missie, visie, belofte en waardepropositie. Het staat voor wie je bent en wat je wilt betekenen. In verbinding met (potentiële) doelgroepen en stakeholders gaan we samen op zoek naar het DNA van de organisatie en op welke producten en diensten energie zit. 

Meer weten over positioneren?

we kunnen vandaag al beginnen!

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek