De waarnemingsposities toegelicht

waarnemingsposities

Attached positie

Ik kijk naar de detailfoto (links) en wordt overmand door het lekkere gevoel van toen, uitpuffend tegen deze koele stenen muur. De zon brandt op mijn huid en ik ruik de geur van wierook. Nu voel ik weer de verbazing over dat er zo weinig toeristen zijn en ervaar de schoonheid van de tempel en het Birmeese schrift op de muren. Zelfs zonder mijn ogen te sluiten ben ik weer helemaal daar.

Detached positie

Ik kijk naar de foto van het fantastische uitzicht (onderaan) na de 1800 treden klim en mijn hart gaat sneller kloppen van verlangen om weer op reis te gaan. Wat was het gaaf en bijzonder in Myanmar. De mensen waren zo vriendelijk en wat heb ik daar mooie tempels gezien en heerlijk gegeten. Mijn ogen dwalen wat af en eigenlijk kijk ik niet meer echt naar de foto’s.

Midden positie

Ik kijk nu zonder emotie, nostalgie of verlangen naar de foto van de tempelgang (rechts). Met nieuwsgierigheid, alsof ik deze foto nog niet eerder heb gezien en ik niet zelf de fotograaf ben geweest, kijk ik naar de foto. Wat een mooie compositie en een apart schrift op de muren. En die stenen, wie heeft die daar gebracht en gemetseld? Mijn ogen zijn scherpgesteld op de foto en ik ben me ook bewust van de stoel waar ik op zit, in mijn werkkamer.

Verdieping?

Wil jij je na deze oefening je verder verdiepen om anders naar een vraagstuk of probleem te kijken? Of wil je met je team vanuit andere perspectieven kijken naar wat er van jullie wordt gevraagd? Een DISC analyse kan verrassende inzichten geven, maar ook een organisatie- of familieopstelling. Maak een gratis kennismakingsafspraak om te bespreken hoe Hart & Plek je hierbij kan helpen. Bekijk ons aanbod.

Neem contact op voor een gratis kennismaking

Via vertrouwen naar resultaat

In teams werken mensen samen. Taakverdelingen en afspraken, zorgen dat taken en doelen worden gerealiseerd. Maar, mensen hebben hun eigen voorkeuren, oordelen en stijl van communiceren. We coachen teams om samen verschillend én effectief te zijn.

Hoe kunnen we jouw team helpen?

Eenheid in verscheidenheid

De DISC analyse is een objectieve methode om meer inzicht te krijgen in je voorkeursgedrag en hoe je communiceert. Aan de hand van een vragenlijst krijg je een beschrijving van jouw stijl. Je krijgt zicht op je communicatie met anderen. 

Hoe kan DISC jou inzicht geven?