Is er dan geen uitweg uit deze doodlopende straat? Jawel, en die is te vinden in de schaduw. De schaduw vind je aan de achterkant van de medaille. Het is die kant van jezelf die je niet zo goed kent, de kant die je niet zo leuk vindt misschien. Vaak is het het tegenovergestelde van je talent. Een kant die je in je aanpassing hebt laten liggen.
 
In eerste instantie kijk je misschien liever niet naar de achterkant van je medaille. Maar als je jezelf wilt ontwikkelen, dan wordt het tijd om ook deze kant eens op te poetsen. Die onderbelichte kant van jezelf te verkennen en het gedrag wat daar bij hoort eigen te maken. Zodat je dat ook kunt inzetten als dat goed is voor jou. Wat het oplevert? Minder aanpassing, meer zelfbewustzijn, meer mogelijkheden en meer evenwicht. Meer autonomie, samengevat.
 
En je talent? Je talent hoeft niet weg. Sterker nog, het mag niet weg. Het hoort bij jou. Net als die andere (schaduw)kant.

Wil je meer inzicht in jouw talent en schaduwkant zodat je je autonomie kan vergroten? Misschien is dan de workshop It’s time for a change iets voor jou. We kunnen je ook individueel begeleiden op je zoektocht. 

Neem contact op voor een gratis kennismaking

Vind je het leuk om regelmatig een blog van ons te ontvangen, laat dan hieronder je mailadres achter.

Ik wil graag jullie blog ontvangen