Attached positie
Ik kijk naar de detailfoto (links) en wordt overmand door het lekkere gevoel van toen, uitpuffend tegen deze koele stenen muur. De zon brandt op mijn huid en ik ruik de geur van wierook. Ik voel weer de verbazing over dat er zo weinig toeristen zijn en ervaar de schoonheid van de tempel en het Birmeese schrift op de muren. Ik ben zelfs zonder mijn ogen te sluiten weer helemaal daar.

Detached positie
Ik kijk naar de foto van het fantastische uitzicht (onderaan) na de 1800 treden klim en mijn hart gaat sneller kloppen van verlangen om weer op reis te gaan. Ik onderdruk de neiging om te kijken naar mogelijke vluchten. Ik mijmer over hoe gaaf en bijzonder het in Myanmar was. Wat waren de mensen toch vriendelijk en wat heb ik daar mooie tempels gezien en heerlijk gegeten. Mijn ogen dwalen wat af en eigenlijk kijk ik niet meer echt naar de foto’s.

Midden positie
Ik kijk nu zonder emotie, nostalgie of verlangen naar de foto van de tempelgang (rechts). Ik kijk met een nieuwsgierigheid alsof ik deze foto nog niet eerder heb gezien en ik niet zelf de fotograaf ben geweest. Wat een mooie compositie en een apart schrift op de muren. Waar zou het zijn? En die stenen wie heeft die daar gebracht en gemetseld? Mijn ogen zijn scherpgesteld op de foto en ik ben me ook bewust van de stoel waar ik op zit, in mijn werkkamer.

Vind je het leuk om regelmatig tips en inspiratie in de vorm van een blog te ontvangen, laat dan je mailadres achter. Ik wil graag jullie blog ontvangen