We schrijven regelmatig nieuwe blogs. Wil je ze als eerste lezen? Dit zijn de opties…

Je partner kan niet zorgen voor jouw geluk

(of ongeluk)

Uit zelfbescherming kun je de verantwoordelijkheid voor jouw geluk uitbesteden aan iemand anders. Je partner bijvoorbeeld. Maar daarmee ga je wél iets uit de weg.

Lees de complete blog

Volg je passie

Als je onvoldoende leeft vanuit je passie, kan het zomaar zijn dat je werk je meer energie kost dan het oplevert. Je werkt niet in een lekkere flow, maar het stokt. Als je dit ervaart, is het moment gekomen om je passie te onderzoeken en je passie te gaan volgen. Maar hoe pak je dat aan?

Lees de complete blog

Samen verschillend zijn

Mensen leggen vaak de nadruk op hoe we van elkaar verschillen, vaak gekoppeld aan het belang van de eigen identiteit. En verschillen worden meestal als iets negatiefs gezien. Wij denken dat verschillen juist heel constructief zijn, als je ze op de juiste manier benadert...

Lees de complete blog

Houd me vast
(wat ik bedoel als ik ruzie met je maak)

Je geliefde is je schuilplaats in het leven, daar is het veilig. Mits, uiteraard, je geliefde beschikbaar voor je is. Als je partner emotioneel niet beschikbaar voor je is dan kan het zijn dat je in reactie daarop iets gaat doen wat je eigenlijk helemaal niet wilt.

Lees de complete blog

Als een veranderproces niet mag falen,
dan kan het niet slagen

Veranderprocessen zijn taaie dingen. Zeker als je wilt transformeren naar iets waarvan je nog geen helder beeld hebt.
Dan moet je openstaan voor mislukking, als je wilt dat het kan slagen tenminste....

Lees de complete blog

Wat je in Bangkok leert over teamwork

Bangkok heeft het spectaculairste openbaar vervoermiddel waar ik ooit in zat: de River Boat Express. In totaal 21 kilometer, 30 haltes. Als je durft tenminste. Focus en concentratie worden gevraagd van de crew. Het aanleggen en vertrekken is een stuk teamwork waarvan je véél van kan leren.

Lees de complete blog

De toekomst is er al

We zijn gewend om ons leven te plannen.  Je houdt er rekening mee dat niet alles maakbaar is: omstandigheden kunnen zorgen dat plannen afwijken. Met wat flexibiliteit vind je een weg naar ongeveer het oorspronkelijke plan. Dan is er COVID-19. De 'planned future' krijgt een klap in het gezicht van de ‘emerging future’.

Lees de complete blog

hoe je herkomst je vormt

Je familie kies je niet uit. Je wordt er in geboren en daar heb je het mee te doen. Of je het nu leuk vindt of niet: je systeem van herkomst (familie) heeft een grote invloed op hoe je de dingen doet die je doet. Het lijkt soms alsof je geen keuze hebt. Maar dat is niet waar: er is een weg naar vrij én verbonden zijn.

Lees de complete blog

Een relatiecrisis is een kans om te groeien

Als een relatie begint, dan vind je elkaar op iets wat je voor elkaar kunt betekenen. Relaties ontstaan onbewust op basis van een ‘contactadvertentie’. Na verloop van de tijd, als de magie van de verliefdheid afneemt, kunnen partners er achter komen dat het ‘contract’ niet meer werkt. En dan?

Lees de complete blog

autonomie ontwikkelen via je schaduw

Als je jezelf wilt ontwikkelen en autonomer wilt worden, dan ontkom je er niet aan om ook naar je schaduwkant te kijken. Dat kan best spannend zijn, want het betekent ook dat je terug kijkt naar het gezin waarin je bent geboren. En hoe jij je hebt aangepast dat zij je OK vinden. Deze zoektocht levert uiteindelijk heel veel op.

Lees de complete blog

Au, wij groeien

In je partnerrelatie kun je net als kleine kinderen groeisprongen maken. Iets loopt niet lekker waardoor je jezelf en elkaar frustreert, maar als je het goed aanpakt samen dan kom je er anders uit: je bent gegroeid in het samenzijn, is er verdieping in je relatie. En ja, het gaat meestal niet zonder pijn.

Lees de complete blog

Ontspannen in het dagelijks leven

Waarom is het zo moeilijk om te niksen, vraagt Arjen van Veelen zich af in het NRC artikel ‘De megasekte van de hardwerkenden’ van 28 maart 2021. Het geheim is volgens mij: ontspannen door te lanterfanten. Ik vertaalde het in vijf tips. Doe er je voordeel mee en ga zelfs ontdekken wat voor jou werkt.

Lees de complete blog

No block ID is set

Gewoon een dinsdagochtend

De zon schijnt lekker en roept me naar buiten. Ik zie ouders die hun kinderen naar school brengen en naar hun werk snellen, scholieren op weg naar school en een man van de gemeente die het onkruid wiedt. Ik overweeg zo op de racefiets te stappen en de kilometers weg te trappen. Gewoon op een dinsdagochtend?

Lees de complete blog