Hart & Plek organiseert regelmatig workshops relatieopstellingen in Utrecht

Een relatieopstelling is gericht op stellen, koppels of (echt)paren.

Misschien gaan de dingen niet altijd zoals je wilt in je partnerrelatie en wil je daar iets aan doen. Misschien heb je het idee dat er meer uit jullie samen te halen valt. Misschien wil je je relatie met je partner verdiepen en meer inzicht krijgen over hoe de chemie werkt tussen jullie.

In de workshop onderzoek je het probleem in jullie relatie door middel van een relatieopstelling. Je kan het vergelijken met een familieopstelling (lees er hier meer over), maar nu staan de relatie en de interactie tussen jullie twee centraal in de vraagstelling.

De workshop

In deze workshop laten we je met een relatieopstelling vanuit een systemisch  perspectief naar je relatie kijken en naar de rol die je daar zelf in speelt. Je zoomt uit en kijkt als het ware van een afstandje naar jezelf en je relatie. Zo krijg je een beter beeld van de patronen die je met elkaar hebt ontwikkeld, waar die mogelijk vandaag komen en kom je samen tot nieuwe inzichten.

In een relatieopstelling krijgen jullie zicht op de patronen en de onderliggende mechanismes (“ooo, zo doen we dat dus!”), onderzoeken we waarom je die jezelf hebt eigengemaakt. Welke behoefte en gemis zitten daar onder? Wat is het échte verlangen van jou en je partner.  

Met de antwoorden op deze vragen heb je beter zicht op hoe een ander werkt bij jezelf en je partner. En ontstaat er ruimte om samen dingen ander te doen. 

Onze werkwijze

Er nemen maximaal 3 stellen deel aan de workshop, voor elk stel doen we een relatieopstelling. Wij begeleiden de workshop relatieopstellingen met z’n tweeën. We zorgen voor een veilige bedding zodat je vrij op onderzoek kunt gaan samen. We nemen onze eigen relatie ervaring (33 jaar samenleven) en een vracht aan opgedane kennis mee om jullie te helpen bij je relatievraagstuk. We zijn opgeleid bij het Bert Hellinger Instituut en Phoenix Opleidingen.

We passen dezelfde principes toe als wanneer we stellen één-op-één begeleiden (relatiecoaching, lees er hier meer over).

Misschien wil je eerst nog meer van ons weten?

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek

> Locatie deze workshop vindt plaats in Utrecht.


> Data zie onze workshop agenda


> Tijd 
13.00 – 18.00 uur


> Kosten De deelnamekosten zijn € 190,00 per stel.
Koffie en thee en snacks zijn inbegrepen.

Bekijk hier de workshopagenda Meld je aan voor de workshop

Een relatiecrisis is een kans om te groeien

Als een relatie begint, dan vind je elkaar op iets wat je voor elkaar kunt betekenen. Relaties ontstaan onbewust op basis van een ‘contactadvertentie’. Na verloop van de tijd, als de magie van de verliefdheid afneemt, kunnen partners er achter komen dat het ‘contract’ niet meer werkt. En dan?

Lees de complete blog