Leeft het leven jou, of leef jij je leven?

Een tweedaagse workshop over hoe jij je verhoudt tot de uitdagingen van de wereld om je heen, en hoe je meer de regie kunt nemen over je leven.

De tweedaagse workshop Van Hard naar Hart is voor iedereen die zich te vaak gevangen voelt in de ratrace van leven en werk. En die een manier wil vinden om daar mee om te gaan. Zodat het minder energie kost, een gevoel van ruimte en vrijheid oplevert en er een positieve flow ontstaat.

De workshop

In twee dagen werk je aan je eigen kompas, om je weg te vinden in jouw persoonlijke ratrace. Je krijgt inspiratie, oefeningen en handvaten aangereikt.

De tweedaagse begint met het verkennen van je vraagstuk. Op welke manier ben jij verstrikt geraakt, gevangen in de ratrace van alledag?

We laten je daarna vanuit verschillende perspectieven naar jezelf kijken en naar de plek die je in je dagelijks leven inneemt. We gebruiken een systemische blik om de patronen die je hebt ontwikkeld te ontrafelen. Waar heb je die ontwikkeld? Wat is de kwaliteit ervan? En welke valkuilen horen daar (helaas ook) bij?

Als je zicht hebt op de patronen en de onderliggende mechanismes (“ooo, zo doe ik dat dus!”), onderzoek je waarom je die jezelf hebt eigengemaakt. Welke behoefte en gemis zitten daar onder? Wat is het échte onderliggende verlangen? 

Met de antwoorden op deze vragen op zak kun je vervolgens de ruimte nemen om te bepalen wat je anders wilt en kunt doen. Om dat te vertalen in concrete stappen. Hoe zie je jezelf in de toekomst? Wie ben je dan? Wat doe je? En wat niet meer? En wat heb je daarvoor nodig?

Wat levert het op?

Inzicht in je verlangen. Inzicht in je patronen en overtuigingen en hoe je die hebt ontwikkeld. Inzicht in je talent en de schaduwkant daarvan. Nieuwe perspectieven en concrete handvaten, die je vervolgens in je dagelijks leven kunt gaan toepassen.

van hart naar hart

Onze werkwijze

We werken in een kleine groep (maximaal 10 deelnemers) in een veilige setting, op een oeroude, inspirerende lokatie.

Leren in groepsverband brengt je persoonlijke leerproces in een stroomversnelling. Door met anderen te werken leer je jezelf beter kennen en kun je meteen oefenen. We gebruiken verschillende werkvormen zoals opstellingen, lichaamswerk, meditatie en schrijf- en verbeeldingsoefeningen. 

Wij begeleiden de workshop met z’n tweeën. We zorgen voor een veilige bedding zodat je vrij op onderzoek kunt gaan. We zijn opgeleid bij het Bert Hellinger Instituut Nederland en Phoenix Opleidingen.

Ben je klaar voor je volgende stap? Meld je dan aan.

Aanmelden voor Van Hard naar Hart Bekijk hier de workshopagenda

> Locatie deze workshop vindt plaats op de Moestuin van Jagtlust in ’s Graveland.


> Data zie onze workshop agenda


> Tijd 
9.30 – 17.30 uur


> Kosten De deelnamekosten zijn € 375,00.
Koffie, thee, lunch en snacks zijn inbegrepen.

hoe je herkomst je vormt

Je familie kies je niet uit. Je wordt er in geboren en daar heb je het mee te doen. Of je het nu leuk vindt of niet: je systeem van herkomst (familie) heeft een grote invloed op hoe je de dingen doet die je doet. Het lijkt soms alsof je geen keuze hebt. Maar dat is niet waar: er is een weg naar vrij én verbonden zijn.

Lees de complete blog